logotype
img1
img2
img3
img4
img5
img6

5 rokov Biskupického amatérskeho futbalu PDF Tlačiť E-mail

     V Podunajských Biskupiciach bol amatérsky futbal vždy jedným najväčším lepidlom, spájadlom ľudí zo všetkých sfér života. Nebolo to inak ani v posledných piatich rokoch v živote našej mestskej časti. Ba podujatia organizované so spoluprácou tradičných amatérskych mužstiev ako TUSK, FC Tryskáč alebo Hviezda-TRAMBUS sa dostali medzi prestížnych podujatí s vysokou sledovanosťou v Podunajských Biskupiciach.

     Od posledného, 790. jubilea našej mestskej časti sa toho udialo veľa. V roku 2011 mužstvo TUSK s niekoľkými posilami z ostatných mužstiev sa zúčastnilo na turnaji neďaleko Galanty v Čiernej Vode, kde vyhrali prvý krát putovný pohár starostky Podunajských Biskupíc pani Alžbety Ožvaldovej. Bol to jeden z najdôležitejších krokov spolupráce Miestneho úradu a amatérskych mužstiev. Od tej doby mužstvo TUSK už vyhral tento pohár ďalšie dva razy a tak v roku 2014 ostal trofej vo vitríne práve TUSK -károv.

     Ďalšie podujatia, ktoré sú dokonca medzinárodného charakteru sú tradičné futbalové zápasy medzi poslancami priateľského XVI. obvodu Budapesti a TUSK Podunajské Biskupice. Boli to zaujímavé priateľské stretnutia, v ktorých vždy za kratší koniec ťahali naši maďarský kamaráti. Mužstvo TUSK vyhralo v roku 2013 v Budapešti 6:1 a v roku 2015 v Podunajských Biskupiciach v rámci osláv 10.výročia uzavretia priateľstva medzi Podunajskými Biskupicami a 16. obvodom Budapešti 3:1.

     Okrem týchto medzinárodných a medzi obecných futbalových podujatí boli každoročne organizované turnaje väčšinou za účasti troch už spomenutých tradičných biskupických mužstiev. Od roku 2011 mužstvo TUSK organizovalo 4 turnaje a 3 spomienkové futbalové soboty. Mužstvo FC Tryskáč organizovalo každý rok svoj tradičný jesenný turnaj a k organizátorom sa pridal aj mužstvo Hviezdy a spolok Human Base. Záujem divákov v týchto turnajov bol veľký. Pravidelne sa zišlo 150 až 200 divákov, ktorí popri sledovaní zápasov sa zabávali aj pri grilovaných kolienkach, pečených rybách a klobásach.

Naposledy organizovaný turnaj miestnym úradom Podunajských Biskupíc v príležitosti 795. výročia obce sa konalo 20. mája a vyhralo mužstvo Hviezdy, keď v urputnom boji vo finále zdolali mužstvo TUSK najtesnejším rozdielom 2:1
Víťazi jednotlivých turnajov za posledných 5 rokov:

2011 v Čiernej Vode
2011 MEMORIÁL T.RAJNU
2011 Turnaj Tryskáč
2012 MEMORIÁL T.RAJNU
2012 Turnaj Tryskáč
2013 Turnaj Tryskáč
-----
2014 Turnaj TUSK do 40r.
2014 Turnaj TUSK nad 40r.
2014 Turnaj Tryskáč do 40r.
2014 Turnaj Tryskáč nad 40r.
-----
2015 HUMAN BASE CUP
2015 Turnaj TUSK do 40r.
2015 Turnaj TUSK nad 40r.
2015 Turnaj Hviezda
2015 Turnaj Tryskáč do 40r.
2015 Turnaj Tryskáč nad 40r.
-----
2016 Turnaj MiU Pod. Biskupice
2016 HUMAN BASE CUP
2016 Turnaj TUSK do 40r.
2016 Turnaj TUSK nad 40r.
2016 Turnaj v Budapesti
- TUSK Podunajské Biskupice  
- FC Tryskáč
- FC Tryskáč
- "Starí páni" Pod. Biskupice
- TRAMBUS HVIEZDA
- TRAMBUS HVIEZDA
-----
- TRAMBUS HVIEZDA
- TUSK Podunajské Biskupice
- TRAMBUS HVIEZDA
- FC Tryskáč
-----
- TUSK Podunajské Biskupice
- TRAMBUS HVIEZDA
- TUSK Podunajské Biskupice
- TRAMBUS HVIEZDA
- TUSK Podunajské Biskupice
- TRAMBUS HVIEZDA
-----
- TRAMBUS HVIEZDA
- TUSK Podunajské Biskupice
- FC Tryskáč
- TUSK Podunajské Biskupice
- TUSK Podunajské Biskupice

    Medzi zaujímavé futbalové podujatia patrí aj každoročný fašiangový zápas organizovaný starostkou PhDr. Alžbetou Ožvaldovou, alebo mikulášsky futbal medzi mužstvami TUSK a HVIEZDA-TRAMBUS, ktoré v roku 2015 sa uskutočnilo už po 3 krát.
Samozrejmosťou je účasť miestnych futbalových mužstiev aj na ostatných podujatiach mestskej časti, ako tradičná súťaž vo varení guláša, už spomenuté fašiangové veselice, Biskupický juniáles alebo turnaje v iných športoch, ako bowlingové alebo kartové turnaje. Účasť mužstva TUSK je samozrejmosťou aj na klobásovom festivale v Békešskej Csabe.

     Sú to podujatia, či futbalové, alebo mimo futbalu, ktoré pomáhajú posúvať mestskú časť dopredu. Podmienky k tomu sú. Futbalové ihrisko na Tryskáči je pravidelne využité, preto tento rok miestný úrad vymenil povrch umelej trávy. A aby to bolo dokonalé, mužstvo TUSK s pomocou firmy ELBEA namontovali elektrickú výsledkovú tabuľu a posilnili osvetlenie s ďalšími štyrmi reflektormi.