logotype
img1
img2
img3
img4
img5
img6

Balatonfüred 2018 PDF Tlačiť E-mail

Augusztus utolsó hosszúhétvégéjét a Balaton partján, Balatonfüreden töltötte csapatunk 24 fös része. Pénteken fél 10-kor indultunk útnak Pali soförünkel a Szentháromság térröl , Pozsonypüspökiröl, hogy még javában kihasználhassuk a péntek délutáni balaton vizét.
Így is lett. Zászlónkal az autóbusz ablakában vittük hírünket az Annabella szállóba, ahol gyorsan elfoglaltuk a 13 szobát, megbeszéltük Mezö Béla sporival a szombati fociprogramot, lekezeltünk a Hviezdás püspökiekkel Kovács Jancsival és Tomival, majd sipirc a Balaton. A víz 28-29 fokos volt, fantasztikus. Néhányen a szálloda medencéjeit is kipróbálták, majd vacsora után a borok utcájában kóstoltuk a szölölét.
Szombaton Anikó fogadott a mecs színhelyén, ahol kispályás de magasszínvonalú focit követtünk el a Balatoni mentösökkel. Az eredmény lejjebb. Majd Attila átvette a "Szmöre" kupát, amelyet Kovács Jani barátunk emlékére alapított felesége. Ezután magyaros lecsó János kedvenc helyén a "Garázsnál". Ettünk-ittunk szórakoztunk új füredi barátainkal ... köszönjük Anikó.
Délután még sokan kihasználták a kellemes nyárutói idöjárást és a meleg Balatoni vizet egy kis csobbanásra, majd este megittuk a borutca maradék borát.
     Reggel a hideg (10 fok) aztán hazautasított. Csupán ebédre álltunk meg a vámosszabadi Vidra csárdában, majd kora délután ismét a püspöki fötéren találtuk magunkat.
     Fáradtan, de élményekkel teli tértünk haza.
     Köszönet mindenkinek.
     Focistának, szurkolónak, feleségnek, barátnönek, Maťonak, Pali soförnek, Anikónak, Mezö sporinak és a Füredi mentösöknek a fantasztikus hétvégéért. FOTÓK

     Posledný augustový víkend presnejšie dlhý víkend od piatka až do nedele sme trávili náš čas pri Balatone v meste Balatonfüred. Naša 24 členná výprava s vodičom Palim Hankem odštartovala svoju akciu v piatok ráno o 9:30. Práve vtedy sme štartovali z trojičného námestia v Podunajských Biskupiciach. Aby sa o nás vedelo, tak sme rýchlo vyvesili našu vlajku do zadného okna mercedesu. Veľkú časť pitného režimu zabezpečil tradične náš sponzor Martin (ELBEA). Pivečko, Black barel, Don Papa. Pridali sa aj Meszo s Pištom a minerálku si mohol piť každý svoju.
     Do hotela Annabella Beach Resort & Spa sme dorazili tesne po 13:00. Ubytovali sme sa v 13 izbách na 3, 4 a 6 poschodí. Samozrejme sme sa stretli aj s Biskupičanmi. S Romim Gutléberom a s Kovácsovcami (Jani a Tomi) z Hviezdy. Po ubytovaní sme sa viacerí vybrali na pláž hotela a trošku sme sa kúpali aj v 28 stupňovom Balatone. Po večeri vínna ulička až do výdrže.
     Ráno po raňajkách sme sa vybrali na naše futbalové stretnutie do ďalšieho hotela Marina Beach Resort Superior . Pred futbalom nás a súpera Záchranú službu Balatonfüredu privítala naša hostiteľka Anikó Kovács a zahrali sme si futbal na počesť nedávno usnulého futbalistu-záchranára Jancsiho Kovácsa. Výsledok nižšie. Po futbale nás pohostili maďarským "lecso". Chutilo super. Vypili sme si a podebatovali s našimi novými priateľmi - záchranármi.
     Keďže poobede sa ešte vyčasilo, znovu sme sa kúpali v teplučkom Balatone a večer sme vypili posledné naše Füredské dúšky vína.
     Ráno sme sa zobudili na zimu (10 C), tak sme sa rozhodli ísť domov. Cestou sme sa zastavili ešte vo Vidra Csárde na obed a skoro poobede sme sa šťastne dostali domov.
     Bolo to náš TUSK-ársky super víkend.
     Ďakujeme zúčastneným, futbalistom, fanúšikom, manželkám, priateľkám sponzorovi Maťovia a vodičovi Palovi Hankemu za perfektne trávený augustový víkend. FOTKY

Zápas / a mérközés :

Balatonfüredi OMSz - TUSK Podunajské Biskupice     4:11 (3:5)

gólok: Ficsór Attila 3x, Körösi Csaba illetve Kudlicska Róbert 3x, Csöllei Attila 2x, Ferencz Árpád 2x, Mester Krisztián, Szelepcsényi Štefan, Mester Szilveszter, Kotula Martin

Balatonfüred: Menegáti Zsolt - Németh Ferenc, Körösi Csaba - Ficsór Attila, Kónya Csaba
cseréltek még: László János, Nyulasi László

TUSK: Ferencz András - Mester Szilveszter, Mester Krisztián - Kudlicska Róbert, Csöllei Attila id.
cseréltek még: Ferencz Árpád, Fülöp Péter, Kovács László, Szelepcsényi Štefan, Kotula Martin