logotype
img1
img2
img3
img4
img5
img6

Memoriál T.Rajnu - 2007 PDF Tlačiť E-mail

mt_ignore: oreg_cimerTurnaj o putovný pohár na pamiatku Tibora Rajnu - 2007

FC TRYSKÁČ Podunajské Biskupice - "Starí páni" Pod. Biskupice     1:1 (0:2 na pokutové kopy)

góly: Kiss resp.: Mešter

TUSK Podunajské Biskupice - Novinári     0:2

góly : Danis, Jalkóczy

Zostava TUSK: Szelepcsényi, Csöllei, Meszáros, Monosi, Kalmár, Fülöp, Orbán, Prikler, Csóka, Nemec, Rigó.

o 3.miesto:

TUSK Podunajské Biskupice - FC TRYSKÁČ Podunajské Biskupice     1:6 (1:3)

góly: Nemec resp.: Kiss 5., Mezei

Zostava TUSK: Szelepcsényi, Csöllei, Meszáros, Monosi, Kalmár, Fülöp, Orbán, Prikler, Csóka, Nemec, Rigó.

Finále:

Novinári - "Starí páni" Podunajské Biskupice     1:1 (1:3 na pokutové kopy)

góly: Ozogány resp.: Andits

Konečné poradie:  

1. "Starí páni" Podunajské Biskupice

2. Novinári 

3. FC TRYSKÁČ Podunajské Biskupice 

4. TUSK Podunajské Biskupice

Jul 10 2007, Memoriál Tibora Rajnu

     Posledná májová sobota býva už tradične dňom spomienky na Tibora Rajnu, priateľa a spoluhráča futbalového mužstva TUSK. Už po siedmykrát sa uskutočnil turnaj na jeho počesť, tento rok s účastníkmi: domáci TUSK, Výber Podunajských Biskupíc, Športoví novinári a pravidelný súper Tryskáč.

     Úvodný súboj medzi Tryskáčom a Výberom Podunajských Biskupíc sa niesol v znamení iba priemerného derby boja. Hráči oboch tímov mysleli viac na defenzívu a šancí zmeniť výsledok duelu bolo poskromne. O niečo viac snahy urobiť niečo s výsledkom prejavili Biskupičania a odmenou im bol ich vedúci gól, o ktorý sa zaslúžil z penalty Mešter. Tryskáč bol nútený otvoriť obranu a vsadiť na útočnú hru, čo mu nakoniec prinieslo vyrovnávajúci gól, o ktorý sa pričinil tesne pred koncom Kiss a stanovil výsledok na 1:1. Keďže bol stav nerozhodný, nasledovali pokutové kopy, z ktorých vyšiel víťazne Výber Podunajských Biskupíc 2:0 a postúpil do finále.

     Podobný priebeh ako súboj Tryskáča s Biskupičanmi mal aj duel druhého derby TUSK - Športoví novinári, s tým rozdielom, že obaja rivali hrali ofenzívny futbal a šancí na skórovanie bolo neúrekom. Lepšie disponovaní novinári našli aj streleckú mušku a do polčasu išli s jednogólovým vedením 1:0. Strelcom gólu bol Daniš. Po zmene strán zvýšil náskok novinárov na 2:0 Jalkóczy a posunul svoje mužstvo do finále.

Ak chceli domáci Tuskári zabojovať o bronzový stupienok, museli zdolať málo strelecky disponovaný Tryskáč. Ako tak sa im to darilo do polčasu, keď stav stretnutia bol pomerne dosť vyrovnaný. Tryskáč našiel stratenú streleckú formu, hlavne zásluhou kanoniera Kissa, ktorý do polčasu vsietil 3 parádne góly, na čo TUSK-ári odpovedali gólom Nemca a tým sa dostali do zápasu. Kanonier Kiss pridal po zmene strán ešte 2 góly, jeden vsietil Mezei a o osude tretieho miesta nebolo pochýb. Tryskáč zvíťazil 6:1.

Tryskáč hral v zostave: Gyurec, Kiss, Š. Bugár, T. Bugár, Tosecký, Nagy, Šarközy, Szalay, Harenčák, Mezei, Žemlička.

Tuskári: Szelepcsényi, Csöllei, Meszáros, Monosi, Kalmár, Fülöp, Orbán, Prikler, Csóka, Nemec, Rigó.

Od finále sa očakávalo oveľa viac ako ukázali obaja aktéri: Športoví novinári - Výber Podunajských Biskupíc. Hra sa odohrávala väčšinou v strede ihriska, do strán, čím sa stala stereotypná, šancí na góly bolo málo, aj to, čo sa naskytlo, pozorní gólmani oboch tímov pochytali. Veľmi kvalitný výkon podal brankár novinárov, ktorý pustil do svojej siete iba strelu, ktorá sa odrazila od žrde a proti hlavičke Ozogányho bol bezmocný. Novinárom sa podarilo vyrovnať pár minút pred záverom Anditsom na 1:1 a vynútili si penaltový rozstrel.

Strely z pokutových kopov zvládli lepšie Biskupičania, premenili všetky tri, zatiaľ čo muži od pera nepremenili ani jednu, takže víťazmi sa stali Biskupičania, hoci z hry dali iba jeden gól.

Víťazi hrali v zostave: Dinka, Szelepcsényi, Mešter, Duranský, Ozogány, Daniš, Lupuch, Strieborný, Kiceg, Roman, Šin.

Novinári: T. Andits, P. Andits, Požgay, Daniš, Szapu, Smith, Jalkóczy, Varjú, Pálfy. Zápasy rozhodoval Jozef Gavura.

František Harenčák


 

: : : Partneri : : :